Следвайте Гласове в ТелеграмВъншната политика на САЩ в подкрепа на Украйна

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВъншната политика на САЩ в подкрепа на Украйна
Коментари Харесай

Newsweek: Политиката на САЩ в Украйна провокира глобална ядрена война

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Външната политика на Съединени американски щати в поддръжка на Украйна предизвика напрежение сред свръхсилите, което може да докара до световна нуклеарна война. За такава опасност приказва Макс Ейбрамс, професор по политически науки в Североизточния университет в Бостън, заяви американското издание Newsweek.

„ САЩ са захвърлили всякаква нерешителност настрани. Президентът Байдън продължава да се съгласява да доставя на украинските въоръжени сили оръжия, които преди този момент не можеха да бъдат прехвърляни заради риска от ескалация – от системи за противовъздушна защита „ Пейтриът “ до танкове „ Ейбрамс “, касетъчни муниции и изтребители F-16.

Последното такова рисково решение може да бъде изпращането на системи АТАСМС на Киев. “

Авторът твърди, че Вашингтон няма да спре доставките за Украйна до момента в който „ не усети нуклеарен гърмеж над главата си “.

В същото време Ейбрамс означи, че счита сходен метод за доста коренен, рисков и дестабилизиращ за актуалната архитектура на интернационалната сигурност.

По-рано източници от Белия дом оповестиха, че Вашингтон се е доближил до решение за прекачване на ракети с огромен обхват на деяние на Украйна през есента. Според вестника президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще би трябвало единствено да утвърди това решение.

Източници: kritichno.bg, newsweek.com

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР